Spetterend Wijkfeest

Dag Spoorbuurters,

Zaterdag 14 september 2019 was ons “Spetterend Wijkfeest”

Op de Rails bestaat dit jaar 25 jaar, De Smederij en Stichting ZorgIn bestaan beiden nu 5 jaar en deze drie feiten werden gevierd op zaterdag 14 september met een wijkfeest.

En hoe! De weergoden waren de organisatie meer dan gunstig gestemd, de stemming zat er goed in, er waren blijde gezichten en een nagenoeg vlekkeloos verloop van de feestelijke dag deed de rest. Het programma was gevarieerd.

Bij de Smederij-koffiehoek kon men even de rust nemen onder het genot van een vers kopje koffie, thee of een glaasje fris. Bij de creatiefmarkt boden negen bewoners in gezellig ogende kramen diverse vormen van 10 creativiteit aan.

Een sfeervolle aankleding en dito activiteit in het Geesterparkje werd door ZorgIn verzorgd. Het gezelschap van ‘Verhip Clownerie en Improvisatie Theater’ liet zich aldaar onder aanvoering van de ‘Theeleutenant’ niet onbetuigd. Het zorgde voor hilarische situaties. Dat mocht o.a. ook burgemeester Piet Bruinooge geamuseerd ervaren, die samen met gebiedsconsulente Isabel Straver de jubilarissen persoonlijk kwam feliciteren!

Diverse kinderactiviteiten kwamen de jeugdigen tegemoet: schmink, het springkussen, een opstandige rodeo stier en Clown Niekie, die de meest verrassend leuke ballondieren tevoorschijn toverde.

De jongsten volgden ook nog geboeid en vol overgave de aanstekelijke voor- stelling ‘Circus Roos & Eddie’ van het Zoldertheater uit St. Pancras.

De ijscokar zorgde intussen voor verkoeling.

Vijf straten bestreden elkaar fanatiek, maar sportief in het Straten volleybaltoernooi, waarbij onontkoombaar er maar één de sterkste kon zijn. Het is deze maal de Tuinstraat van harte gegund.

De bar opende om 16.30 uur en leerwerk restaurant ‘Stoer’ (uit de Spoorbuurt) verzorgde (op eigen voorstel) voor ruim tachtig feestgangers op het Belloplein een heerlijke buurtmaaltijd.

Intussen bestegen de volgende muzikale Spoorbuurt gezelschappen het podium voor een nieuwe Singel Tunes- editie: Marjolein Fokke en Tiny Opdam (als oud-directrice even terug op het Bello-nest) met een jazzy opening, ‘New Shoes Old Socks’ bracht vol overgave pop/rock covers, Ton Kluft liet horen nog steeds zanger nummer 1 uit de buurt te zijn, het trio ‘Woodkees’ speelde op zijn beurt sterke eigen nummers en het koor ‘Spoorbijster’ (ooit op de aller eerste editie van Singel Tunes ontstaan als ‘Het Ontspoorde Vrouwenkoor’) bracht, staand op het plein voor het podium, een enthousiaste en geweldige show!

Vanaf 20.15 uur tot 22.00 uur was de band ‘Nobody’s Home’ verantwoordelijk voor een swingende afsluiting van de feestdag. Dat ging deze formatie meer dan goed af, want het schoolplein werd voor deze keer het decor voor een groot aantal springende en dansende volwassenen.

Om 23.15 uur was hetzelfde schoolplein, mede door vele en spontane vrijwillige handen, geheel ontruimd. Alsof er die dag niets was gebeurd.

Dankzij de vele vrijwilligers en de uit- stekende samenwerking met het organisatieteam in het bijzonder, werd 14 september 2019 voor de Spoorbuurt een dag om in te lijsten.

Monique en Jan, Marieke en Aad, Jo, Sylvia en Tiny, héél hartelijk bedankt!

Het bestuur van Wijkvereniging Op de Rails.