Straatrommelmarkt Spoorbuurt

Dag Spoorbuurters, 

Zondag 8 september 2019 was de Straatrommelmarkt!

De onovertroffen rommelmarkt van De Spoorbuurt kon weer gestart worden.

Het weerbericht was redelijk: Zon afgewisseld met wolken, met in de ochtend af en toe kans op een buitje en verder geen wind van betekenis.

Om acht uur, nog niet echt wakker, was ik op pad met Johan, om de hekken klaar te zetten aan het begin van de Spoorstraat, de Tuinstraat en de Snaarmanslaan, en werden we enthousiast van alle drukte die al begonnen was in de verschillende straten.

Zoveel mensen die al met goeie zin, bezig waren om hun tweede hands spullen uit te stallen op hun tafel of in hun kraam. De sfeer zat er duidelijk al in en ik moet eerlijk zeggen dat is ook niet meer verdwenen, maar werd alleen nog
maar meer.

Zowel kopers, kijkers, als verkopers lieten zich door geen buitje of handhaving uit het veld slaan en na iedere bui in de ochtend, leek het alleen maar drukker te worden in de drie straten. Gelukkig verdwenen de buien aan het eind van de ochtend en konden de plastic zeiltjes er toch echt af blijven om zodoende het publiek de gelegenheid te geven tot kijken, keuren en natuurlijk bieden en afdingen.

In de middag kwamen wij, vanuit de organisatie, langs de kramen om ook een kleine bijdrage te vragen voor de kosten van de volgende rommelmarkt en hoorden wij eigenlijk alleen maar positieve berichten van zowel bewoners, bezoekers maar ook verkopers die niet uit de spoorbuurt kwamen. Daarbij ook steeds de vraag: “Volgend jaar weer toch?”

En ja, wij Ernestine, Afra, Marloes, Johan en ondergetekende, kunnen daar alleen maar bij aansluiten. We vonden het naast heel spannend ook heel leuk om te organiseren en met hulp van de vele vrijwilligers, winkeliers en natuurlijk het bestuur van “Op de Rails” en de vorige organisatoren als steun in de rug, hebben we dit evenement dan toch maar met de Hele Spoorbuurt, letterlijk weer terug op de rails gekregen!

Iedereen heel erg bedankt hiervoor en hopelijk tot volgend jaar!

Hartelijke groet,

Ernestine, Afra, Marloes, Johan en Petra